środa, 15 maja 2013

Krewetki smażone na maśle



Bardzo proste, szybkie i smaczne danie. Można zjeść same lub z grzankami. Jeśli podajemy je na obiad możemy podać z ryżem tak jak ja dzisiaj. Należy tylko pamiętać, żeby nie smażyć zbyt długo krewetek, bo twardnieją. 






Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki

Składniki (2 porcje):
250 g obranych krewetek 
3/4 kostki masła
2-3 ząbki czosnku
garść natki pietruszki
sól

Na patelni roztapiamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili krewetki. Czas smażenia krewetek, które już wcześniej zostały obgotowane(pomarańczowe) to około 4 minuty. Jeśli nasze krewetki są szare czyli surowe należy je smażyć dłużej. Minutę przed końcem dodajemy pietruszkę, solimy do smaku i gotowe.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz